Τι είναι η Πνευματική Αφύπνιση και πώς επιτυγχάνεται

superstock 1647r 235381του Δημήτρη Χωματά

Ο διαλογισμός εκπαιδεύει κάποιον να εστιάσει το μυαλό του σε ενα μόνο σημείο ωστε να αποκομίσει ενα επιθυμιτό ώφελος. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να διαλογιστούν αλλά θεωρούν οτι το μυαλό τους δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται, να παράγει θόρυβο.

Υπάρχουν πολλά είδη διαλογισμού . Ποιό είδος όμως πρέπει να ακολουθήσει κανείς?

Το είδος διαλογισμού που ταιριάζει στήν προσωπικότητα του καθενός, αυτού που εμείς θεωρούμε σωστό για εμάς, αυτού που μπορεί να ξεπεράσει την αντίσταση του μυαλού μας, αυτού που νιώθουμε πως μπορούμε να εξασκήσουμε με ειλικρίνια.

Το να ξεπεράσουμε κάτι ,σημαίνει οτι πρέπει να πάμε βαθύτερα μεσα μας,πέρα απο τα όρια που βάζει το μυαλό μας, πέρα απο τα όρια του αφηρημένου. Και αυτό πρέπει να γίνεται συνηδειτά για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το εννοιολογικό πεδίο. Ο διαλογισμός είναι κάτι που γίνεται αβίαστα, είναι μια φυσική διαδικασία που εξελίσεται ακριβώς όπως ενα παιδί μεγαλώνει φυσιολογικά μέχρι την ενηλικίωση του. Δεν είναι μια αυστηρή τακτική που απαιτεί απο το μυαλό να μένει άδειο και ήσυχο.

Ακόμα και πεντε λεπτά εξάσκησης είναι αρκετά.Αν καθημερινά καθήσουμε άνετα με τα μάτια κλειστά και συγκεντρωθούμε στόν εαυτό μας επιτρέπουμε στο μυαλό μας να βρεί το κέντρο του στο σώμα.Με σταθερή πρακτική μπορούμε να διαλογιζόμαστε για μεγαλύτερα διαστήματα.Η επανάληψη ενός Μάντραμ βοηθά το μυαλό μας να να επικεντρωθεί σε κάτι και είναι ευκολότερο να βρεί το κέντρο του. Ο ρυθμός επανάληψης του απο ένα σημείο και πέρα δίνεται απο το ίδιο το μυαλό.Τυχαίνει κάποιες φορές να χάνουμε εντελώς το μάντραμ απο το μυαλό μας.Αυτό συμβαίνει γιατί το μυαλό βρίσκεται εκεί που είναι το επιθυμητό και δεν έχει πλεόν ανάγκη να συγκεντρωθεί κάπου, εχει καταφέρει να ξεπεράσει τις σκέψεις του.Οταν το μυαλό ξεφύγει απο αυτή την κατάσταση , παρατηρούμε οτι σταδιακά επανέρχεται η επανάληψη του μάντραμ.

Αυτός είναι ο τρόπος του σώματος να απελευθερώνει το άγχος και την κόπωση.

Οταν έχουμε την απελευθέρωση της έντασης , είναι σαν να βγαίνουμε απο το δικό μας τρόπο,ώστε ο νους να μπορεί να ξυπνήσει ήσυχα υψηλές καταστάσεις συνήδεισης η οποία είναι γνωστή ως παγκόσμια συνήδειση. Λανθάνουσες λειτουργίες του εγκεφάλου αρχίζουν να ζωντανεύουν και δίνεται στον διαλογιζόμενο η βαθειά αίσθηση ξεκούρασης. Ωστόσο αυτή η ξεκούραση δεν είναι το είδος ανάπαυσης που νιώθουμε όταν πηγαίνουμε για ύπνο.Είναι κατάσταση ευαισθητοποίησης και πνευματικού συναγερμού. Εχουμε πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει μέσα μας και αναπτύσουμε βαθύτερη ευαισθησία στίς επιδράσεις του διαλογισμού.

Τότε είναι η στιγμή που το μυαλό αρχίζει να σπάει τα εμπόδια της αγωνίας,κούρασης και θυμού και γινόμαστε οι άνθρωποι που πραγματικά ήταν γραφτό μας να γίνουμε.

Γινόμαστε πιο ήρεμοι, πιο λογικοί, εξυπνότεροι και υγιέστεροι. Η αλληλεπίδραση του εαυτού μας με τους άλλους αλλάζει. Τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνουμε καν τις αλλαγές που συντελούνται μέσα μας λόγω της σταδιακής αλλαγής. Απελευθερώνουμε το στρές ευκολότερα, εχουμε περισσότερη ενέργεια και η χαρά γίνεται η πραγματική και ουσιαστική φύση μας

Υπάρχουν ποικίλες μορφές διαλογισμού, ώστε όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας, φυλής η θρησκείας να μπορούν να τους εξασκήσουν. Ακόμα και τα παιδιά μπορούν να εξασκηθούν στόν διαλογισμό με το άκουσμα ενός επαναλαμβανόμενου ήχου η Μάντραμ και να βιώσουν εκπληκτικά αποτελέσματα.

Είναι ενα δώρο που μπορούμε να δώσουμε στούς εαυτούς μας, αλλά και ο ένας πρός τον άλλον για να δημιουργήσουμε ‘’ την αλλαγή που θέλουμε να δούμε στόν κόσμο’’. Μαχάτμα Γκάντι.

Οταν εμείς οι ίδιοι γίνουμε πιο ειρηνικά πλάσματα, ο κόσμος θα γίνει η αντανάκλαση μας. Όταν το μυαλό γίνει πιο ήρεμο, ολα θα αποκαλυφθούν σε εμάς.

Αυτό μπορεί να θεωρηθεί μια κατάσταση πνευματικής αφύπνισης.

Αφύπνιση σημαίνει να έχουμε πλήρη γνώση της αληθινής φύσης μας και να ζούμε σύμφωνα με την παρούσα πραγματικότητα του αληθινού εαυτού.

Ο διαλογισμός είναι μόνο ενα απο τα πολλά εργαλεία που μας δώθηκαν απο τους Δασκάλους οι οποίοι έχουν περάσει οι ίδιοι απο την διαδικασία .

Είναι ενα αληθινό δώρο να είσαι ακόμα με τον εαυτό σου και να συνειδητοποιήσεις ποιός πραγματικά είσαι

© 2017 Πανελλήνιος Σύλλογος Ρέικι

Επιλογές Χρήστη

Πιέστε ≡ για να εμφανιστεί το μενού.