Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Το Ρέικι είναι η μετάδοση συμπαντικής ζωτικής ενέργειας. Είναι η ζωτική ενέργεια που βρίσκεται άφθονη στη φύση / στο σύμπαν και που οι άνθρωποι μπορούν να μεταδώσουν με το άγγιγμα των χεριών αλλά και με άλλους τρόπους. Είναι μια ιαπωνική ενεργειακή τεχνική ολιστικής θεραπείας στην οποία η ικανότητα να δίνουμε ζωτικότητα αποκτάται ή ενισχύεται μέσω ειδικών συντονισμών (ενεργειακών ενδυναμώσεων). Αυτοί οι συντονισμοί δίνονται σε καθέναν από τους τρεις βαθμούς εκπαίδευσης του Ρέικι και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η όλο και ισχυρότερη ροή ζωτικής ενέργειας στο σώμα του «θεραπευτή». Μετά το πρώτο επίπεδο εκπαίδευσης (πρώτος βαθμός) Ρέικι, το άτομο μπορεί να δίνει καθαρή και αναζωογονητική ενέργεια τόσο στον εαυτό του όσο και σε άλλα άτομα με το απλούστατο και φυσικότατο άγγιγμά του! Είναι τόσο εκπληκτικό όσο ακούγεται και πιο απλό από ότι μπορούμε να φανταστούμε!

Oι αρχες του ρέικι είναι :

Μόνο για σήμερα:

Μην θυμώνεις
Μην ανησυχείς
Να είσαι ευγνώμων
Κάνε τα καθήκοντά σου πλήρως
Να είσαι καλός με τους άλλους

Kyo dake wa

Ikaruna
Shin pai – suna
Kan sha shite
Gyo o hageme
Hito ni shinsetsu ni

Mikao Usui sensei, ο ιδρυτής του Ρέικι

Ο Mikao Usui sensei γεννήθηκε στο χωριό Taniai Mura (τώρα ονομάζεται Miyamacho), της επαρχίας Yamagata, Gifu, της Ιαπωνίας στις 15 Αυγούστου 1865 και καταγόταν από την οικογένεια της Tsunetane Chiba. Στα νεανικά του χρόνια, ο Mikao Usui sensei ταξίδεψε πολλές φορές στη Κίνα και σε κάποιες άλλες Δυτικές χώρες έτσι ώστε να επεκτείνει την εμπειρία του και να διευρύνει τη γνώση του. Δεν ήταν πλούσιος και έκανε οικονομίες για τα να μπορεί να ζει. Παντρεύτηκε την Sadako Nagoya και έκανε δυο παιδιά, έναν γιο και μια κόρη. Άλλαζε συχνά επαγγέλματα, δουλεύοντας σαν δημόσιος υπάλληλος, ιδιωτικός υπάλληλος, δημοσιογράφος, γραμματέας πολιτικού προσώπου (του Goto, υπουργού εξωτερικών, κυβερνήτη της Ταϊβάν και δημάρχου του Τόκυο) ακόμα και ως ιεραπόστολος και δάσκαλος φυλακισμένων στα πλαίσια επανένταξης τους στην κοινωνία.

Η βιβλιογραφία που συγκεντρώσαμε, ακολουθεί την χρονολογική σειρά των εκδόσεων και χωρίζεται σε 3 μέρη:

Α΄ μέρος: βιβλία ελλήνων συγγραφέων
Β΄ μέρος: βιβλία ξένων συγγραφέων που έχουν εκδοθεί στην ελληνική γλώσσα
Γ΄ μέρος: βιβλία ξένων συγγραφέων στη γλώσσα τους

Μπορεί μερικά απο τα βιβλία που αναφέρουμε να έχουν εξαντληθεί και να μην υπάρχει δυνατότητα αυτή τη στιγμή να τα βρείτε (καινούρια τουλάχιστον), εμείς όμως θεωρούμε ότι για την ιστορία του ρέικι έχουν τη θέση τους σε αυτόν τον κατάλογο. 

Ο κατάλογος θα ανανεώνεται μια φορά το χρόνο με ό,τι καινούριο μάθουμε ότι έχει εκδοθεί.

Το Γ΄ μέρος εκ των πραγμάτων είναι συνοπτικό και ελλειπές. Αν όμως εσείς γνωρίζετε κάποιο ενδιαφέρον βιβλίο που δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά, παρακαλούμε, στείλτε στο εμαιλ του συλλόγου τα στοιχεία του.

 


 Βιβλιογραφία Ελληνική Βιβλιογραφία Ξένη   Βιβλιογραφία Ξένη - Μεταφρασμένη

 

© 2017 Πανελλήνιος Σύλλογος Ρέικι

Επιλογές Χρήστη

Πιέστε ≡ για να εμφανιστεί το μενού.