Σύνδεση με τα συναισθήματα μας

emotion 3της SabrinaReber

http://howtoraiseyourvibration.blogspot.gr

Επιλογή, μετάφραση και επιμέλεια: Κατερίνα Δεκαβάλα, Νάνσυ Μακρή, Αντα Καραβάνη 

Τα συναισθήματα μας περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες και μας ενώνουν με τη διαίσθηση μας και την αλήθεια μας. Τα συναισθήματα είναι η γλώσσα της ψυχής. Όταν καταπιέζουμε τα συναισθήματα μας, καταπιέζουμε τη σύνδεσή μας με τη ψυχή μας. Δημιουργούμε φίλτρα και εμπόδια μεταξύ της φυσικής και πνευματικής μας ύπαρξης, επεμβαίνοντας στην πηγή της Θεϊκής καθοδήγησης και ευφυΐας, η οποία μας οδηγεί στην υλοποίηση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στη ζωή μας.

Τα συναισθήματα μας επίσης μας αποκαλύπτουν μαθήματα που πρέπει να μάθουμε, όπως επίσης και τη βαθιά γνώση της ψυχής μας σ’ αυτή τη ζωή. Κάθε συναίσθημα που βιώνουμε είναι μία επανάληψη συναισθημάτων πολλών άλλων ζωών που έρχεται στην επιφάνεια για να θεραπευτούμε. Όταν αποκοβόμαστε από τα συναισθήματα μας, αποσυνδεόμαστε από τον εσωτερικό μας οδηγό και δίνουμε τη δύναμη μας σ’ άλλους που τους αρέσει να αποφασίζουν για λογαριασμό μας. Γινόμαστε ανίσχυροι και δεν εμπιστευόμαστε τη διαίσθηση μας, ψάχνοντας όλες μας τις απαντήσεις και τις καθοδηγήσεις από άλλες πηγές. Γινόμαστε «στοχαστές» κι όχι «συναισθηματίες». Η σκέψη προέρχεται από το μυαλό και πάντα μας τοποθετεί είτε στο παρελθόν είτε στο μέλλον, απογυμνώνοντας μας από την καρδιά μας και τη σύνδεση της με το Τώρα. Η αληθινή δύναμη ζει στο Τώρα. Όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να νιώθει τα τωρινά μας συναισθήματα, τότε μπορούμε να ανταποκριθούμε από την καρδιά μας κι όχι από τα παλιά τραύματα ή τις μελλοντικές μας ανησυχίες και αγωνίες. Για να ανυψώσουμε τη δόνηση μας και να έχουμε πρόσβαση στην αλήθεια της ύπαρξης μας χρειάζεται να «νιώσουμε» κι όχι να «σκεφτούμε».

Έχουμε μάθει να αποφεύγουμε τα συναισθήματα μας και ν’ αντιστεκόμαστε να τους επιτρέψουμε να αναδυθούν στην επιφάνεια. Τα αρνητικά συναισθήματα που δεν έχουν την προσοχή μας παγιδεύονται στο ενεργειακό μας σώμα, δημιουργώντας ένα ομιχλώδες ενεργειακό πεδίο που χαμηλώνει τη δόνηση μας και μπλοκάρει τη διαίσθηση μας. Συναισθήματα που δεν έχουν επεξεργαστεί μετατρέπονται σε διαστρεβλώσεις και οδηγούν σε ασθένειες και νόσους. Όταν αγνοούμε τα συναισθήματα μας, επειδή δε θέλουμε να νιώσουμε τον πόνο, τα στοιβάζουμε στο ενεργειακό μας πεδίο όπου αρχίζουν να φλέγονται. Τελικά, τα συναισθήματα που αρνούμαστε, μετακινούνται στο φυσικό μας σώμα και αναγγέλλονται σε μας ως ανισορροπία, πόνο, μικρόβια ή αρρώστια. Όταν είμαστε συνδεδεμένοι με τα συναισθήματα μας και επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να ενεργήσουμε μέσω αυτών, ώστε να τα απελευθερώσουμε, γινόμαστε ένα καθαρό δοχείο πλήρως συνδεδεμένο με την καθοδήγηση της ψυχής και του πνεύματος. Όταν μπλοκάρουμε, στοιβάζουμε ή αγνοούμε τα συναισθήματα μας, το σώμα μας θα ανταποκριθεί με πόνο ή με κάποιο σύμπτωμα και θα μας ενημερώσει ότι δεν είμαστε ευθυγραμμισμένοι με την αλήθεια. Τα συναισθήματα είναι εσωτερικές αισθήσεις του σώματος, δε δημιουργούνται από το μυαλό. Τα συναισθήματα τα νιώθει το σώμα και είναι προειδοποιητικά σήματα για μας ώστε να καταλάβουμε ότι κάτι μέσα μας χρειάζεται προσοχή. Το σώμα ποτέ δε λέει ψέματα. Πάντα στέλνει προειδοποιητικά σήματα … αρκεί να μπορέσουμε να τα ακούσουμε. Έχουμε ένα χάπι για κάθε ενόχληση: άγχος, υψηλή πίεση, δυσπεψία, κατάθλιψη κ.λ.π. Προτιμούμε να θεραπεύσουμε το σύμπτωμα και αποφεύγουμε να δούμε την αιτία της ασθένειας, ενώ το σώμα μας προσπαθεί απεγνωσμένα να μας τραβήξει την προσοχή, παροτρύνοντας μας να δούμε κάποιο κομμάτι μας που χρειάζεται φροντίδα. Όπως λέει και ο DeepakChopra«Η Θεϊκή Ευφυΐα είναι η σπίθα της ζωής που ζωντανεύει κάθε κύτταρο του σώματος». Το σώμα μας είναι το πεδίο της Θεϊκής Ευφυΐας. Είναι σε μία συνεχής κατάσταση αναγέννησης, οπότε κάθε δυσφορία, είτε συναισθηματική, πνευματική ή φυσική, είναι σημάδι ότι η ψυχή μας είναι εκτός ευθυγράμμισης με τον πνευματικό μας εαυτό.

process emotions 1 15Τα συναισθήματα μας απλά θέλουν να βγουν προς τα έξω και όταν τους το επιτρέπουμε, χωρίς να τα κρίνουμε, μπορούμε να πάρουμε ζωτικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν να αλλάξουμε επιβλαβείς πεποιθήσεις, ν’ αναγνωρίσουμε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, να κάνουμε καλύτερες επιλογές και να θεραπεύσουμε το σώμα μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να επιτρέψουμε και να τιμήσουμε αυτή τη διαδικασία. Όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να σταθεί μπροστά στα συναισθήματα μας αντί να τα αγνοεί, τοποθετούμε τον εαυτό μας σε μία κατάσταση ισχύος. Αναγνωρίστε τα συναισθήματα σας, ανακτήστε τις πληροφορίες που προσπαθούν να σας παρέχουν και ανταποκριθείτε από ένα μέρος πνευματικής αντίληψης αντί για την σκέψη που βασίζεται στο εγώ. Δυστυχώς, οι καρδιές πολλών ανθρώπων είναι τελείως κλειστές λόγω του πόνου που έχουν στοιβάξει πολλά χρόνια και δεν μπορούν να νιώσουν ή να βιώσουν τα συναισθήματα τους, με αποτέλεσμα να λειτουργούν με σύγχυση και αδυναμία. Πιστεύουν ότι είναι τα θύματα των περιστάσεων και λειτουργούν με τον αυτόματο πιλότο, τελείως αποκομμένοι από τον πνευματικό τους εαυτό, την πηγή της εσωτερικής καθοδήγησης. Αυτοί οι άνθρωποι λειτουργούν πάντα με το φόβο και συνεχίζουν να ελκύουν καταστάσεις που προκαλούν αυτό το συναίσθημα που χρειάζεται προσοχή και απελευθέρωση.

Θυμηθείτε ότι είμαστε και ενεργειακά και φυσικά όντα. Το ενεργειακό μας σώμα είναι όπως οι στρώσεις ενός κρεμμυδιού. Όταν επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να νιώσουμε μία παλιά πληγή ή ένα παιδικό τραύμα, το οποίο έχουμε στριμώξει στο ενεργειακό μας πεδίο, το τραύμα θα ανοίξει πάλι και θα βιώσουμε τον πόνο γι άλλη μία φορά. Το συναίσθημα αυτό ανέρχεται μέσα από τα πολλά στρώματα του ενεργειακού μας σώματος έτσι ώστε να απελευθερωθεί. Ανάλογα με τη σοβαρότητα του τραύματος, μπορεί να χρειαστεί να βιώσουμε το συναίσθημα αρκετές φορές μέχρι να βγει στην επιφάνεια για να καθαριστεί και να απελευθερωθεί. Όλα μας τα αρνητικά αισθήματα και τα παλιά τραύματα είναι τοξίνες που πρέπει να βγουν από το σώμα μας πριν να συμβεί η αληθινή θεραπεία και η ένωση με τον Θεϊκό εαυτό μας. Μερικές φορές κολλάμε με το παρελθόν μας, αντιστεκόμαστε στα συναισθήματα μας και επιλέγουμε να μην κάνουμε εσωτερική εργασία γατί είναι μία επίπονη διαδικασία. Παρόλα αυτά, η αληθινή θεραπεία είναι η πνευματική θεραπεία (θεραπεία της ψυχής) και όλα τα τοξικά ερείπια χαμηλής δόνησης πρέπει να βγουν στην επιφάνεια για να απελευθερωθούν. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσει, έτσι ώστε να θεραπευτούν τα πληγωμένα σας συναισθήματα. Αν αντισταθούμε σ’ ένα συναίσθημα το κρατάμε μέσα μας και αυτό επιμένει. Αν ο θυμός επιμένει, νιώστε τον στο έπακρο, έτσι ώστε να μη γίνει ο θυμός ένα αντιδραστικό συναίσθημα. Μόλις νιώσετε το θυμό, θα τον απελευθερώσετε και δε θα χρειάζεται να αντιδράτε με θυμό σε κάθε άνθρωπο ή κατάσταση μέσα στη μέρα σας. Αν κάποιος σας κάνει να θυμώσετε, δώστε στον εαυτό σας τον προσωπικό του χρόνο να μπει μέσα στο θυμό. Κάντε του ερωτήσεις και προσπαθήστε να βρείτε τις απαντήσεις. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσει πλήρως το θυμό, αντί να του αντισταθεί. Μετά αφού θα έχετε νιώσει εντελώς το θυμό, θα μπορέσετε να έρθετε αντιμέτωποι με το άλλο πρόσωπο από μία ουδέτερη κατάσταση. Θα μπορέσετε να μιλήσετε με ειλικρίνεια και ακεραιότητα ρίχνοντας φως στη κατάσταση έτσι ώστε να επιλυθεί και να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Τα συναισθήματα, οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις είναι αληθινές. Είναι ζωντανές ενεργειακές μορφές, ορατές με το μάτι, με τη διαφορά ότι μόνο οι ενορατικοί άνθρωποι μπορούν να τις δουν. Όμως το ότι είναι δύσκολο να τις δουν οι άνθρωποι δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Σ’ ότι αντιστεκόμαστε επιμένει και θα συνεχίσουμε να μαγνητίζουμε καταστάσεις στη ζωή μας οι οποίες θα μας αναγκάσουν να κοιτάξουμε όλα τα κρυφά και άλυτα συναισθήματα μας.

emotionreleaseΜόλις επιτρέψουμε στα συναισθήματα μας να αναδυθούν στην επιφάνεια έτσι ώστε να τα βιώσουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνειδητότητα μας για να μετακινούμε τα συναισθήματα μας ανάλογα κάθε φορά. Είναι δική μας ευθύνη να συνειδητοποιήσουμε τα συναισθήματα μας και να αναγνωρίσουμε ότι αυτά επηρεάζουν όλη την ανθρωπότητα. Μόλις τα αναγνωρίσουμε και επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να τα βιώσουμε, θα τα διαλύσουμε, ελευθερώνοντας περιοχές στο ενεργειακό μας πεδίο έτσι ώστε να είμαστε πιο φωτεινοί και με υψηλότερη δόνηση. Η υψηλή μας ενέργεια επηρεάζει και άλλους κι έτσι δε θεραπεύουμε μόνο τον εαυτό μας αλλά εμπνέουμε και τους άλλους να θεραπευτούν. Όταν δονούμαστε στις αγνές υψηλές συχνότητες της χαράς, ευγνωμοσύνης και εκτίμησης είμαστε τελείως ανοιχτοί στην πηγή της θεϊκής καθοδήγησης. Όταν κλείνουμε την πόρτα στα συναισθήματα μας, κλείνουμε την πόρτα στη θεϊκή καθοδήγηση γιατί το πνεύμα επικοινωνεί μαζί μας μέσω των συναισθημάτων μας. Χωρίς συναισθήματα δεν έχουμε εσωτερική καθοδήγηση.

  • Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για να απελευθερώσει τα δικά του συναισθήματα. Αν είμαστε αποκομμένοι από τα συναισθήματα μας δε θα μπορέσουμε να τα νιώσουμε, να τα ακούσουμε και να τα απελευθερώσουμε. Θα μείνουν στοιβαγμένα στο ενεργειακό μας πεδίο και θα καταλήξουμε να προβάλουμε όλα μας τα συναισθήματα στους άλλους, κατηγορώντας τους για τις συνθήκες της ζωής μας. Την επόμενη φορά που θα προκύψει ένα συναίσθημα, επιτρέψτε στον εαυτό σας να μπει όσο πιο βαθιά μπορεί. Ρωτήστε τον εαυτό σας «Γιατί νιώθω έτσι αυτή τη στιγμή? Είναι φόβος, λύπη, εγκατάλειψη, απόρριψη, αδυναμία? Είναι ένα συναίσθημα που το νιώθω αυτή τη στιγμή ή είναι ένα συναίσθημα που δε θεράπευσα στο παρελθόν?» Εντοπίστε το και επιτρέψτε στον εαυτό σας να κινηθεί μέσα του έτσι ώστε να το απελευθερώσει και να μην προβληθεί ξανά σε κάποιον άλλον στο μέλλον.
  • Αν αντιστεκόμαστε σ΄ένα συναίσθημα, αυτό επιμένει. Αν το νιώσουμε θα το απελευθερώσουμε. Αν βγει θυμός, νιώστε τον. Το συναίσθημα δε σημαίνει να εκφράσετε το θυμό σας σε κάποιον άλλον… τότε γίνεται αίσθημα, γίνεται αντίδραση. Απλά αναγνωρίστε ότι είσαστε θυμωμένοι και ρωτήστε το θυμό τι έχει να σας διδάξει. Συνεχίστε να το νιώθετε μέχρι να φύγει.
  • Εξετάστε τη ζωή σας. Ποια συναισθήματα ήταν περιττά? Τι καταστάσεις συνεχίζετε να ελκύετε που ξυπνούν κάποιο συναίσθημα από το παρελθόν, το οποίο ήταν αποθηκευμένο στο ενεργειακό σας πεδίο και χρειάζεται την προσοχή σας, έτσι ώστε να απομαγνητιστεί και να απελευθερωθεί?
  • Πως νιώθετε για τον εαυτό σας? Πως νιώθετε για τους άλλους? Τους βλέπετε σαν μία προέκταση του εαυτού σας με διαφορετικές επιλογές ή τους βλέπετε σαν ξεχωριστά άτομα?
  • Σαν παιδί μπορούσατε να εκδηλώνετε τα συναισθήματα σας με υγιή τρόπο?
  • Ποια είναι τα επικρατέστερα συναισθήματα σας?

relief1

 

© 2017 Πανελλήνιος Σύλλογος Ρέικι

Επιλογές Χρήστη

Πιέστε ≡ για να εμφανιστεί το μενού.