Η εσωτερική ελευθερία

freedomRemez Sasson

Μετάφραση , επιμέλεια Δημήτρης Χωματάς

Η αίσθηση της εσωτερικής ελευθερίας είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της πνευματικής αφύπνισης.

Αυτή η ελευθερία δεν έχει καμία σχέση με τις συνθήκες που βιώνει ο καθένας,, ούτε με την κοινωνική και οικονομική ή οποιαδήποτε άλλη εξωτερική κατάσταση. Είναι ένα εσωτερικό συναίσθημα, που συνοδεύεται από ένα ήρεμο μυαλό.

Στην πραγματικότητα, μία από τις προϋποθέσεις για την πραγματική πνευματική αφύπνιση και για την αίσθηση της εσωτερικής ελευθερίας είναι η ικανότητα να κάνουμε το μυαλό να σιωπεί κατά βούληση.

Το μυαλό δεν σιωπεί ποτέ . Σκέφτεται πάντα, αναλύει, σχολιάζει και διεξάγει εσωτερικές συζητήσεις. Σκέφτεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό και την εκπαίδευση που εχει δεχθεί και επομένως, κινείται σε μία προκαθορισμένη διαδρομή. Δεν υπάρχει ελευθερία σε αυτή την κατάσταση.

Η ελευθερία αρχίζει όταν μπορούμε να υψωθούμε πάνω από τις δραστηριότητες του νου, και αυτό μπορεί να συμβεί όταν μπορεσουμε να ηρεμήσουμε το μυαλό. Σε κάποιο βαθμό, η κατάσταση αυτή συμβαίνει κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου, αλλά ο στόχος πρέπει να είναι να βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση όταν είμαστε πλήρως ξύπνιοι, μιλώντας, τρώγοντας, στην εργασία, στο περπάτημα, καθώς και σε κάθε άλλη κατάσταση.

Σε μια κατάσταση εσωτερικής ελευθερίας, τα προβλήματα και οι δυσκολίες δεν εξαφανίζονται ως δια μαγείας. Είναι εκεί, αλλά είναι η στάση σας απέναντι τους είναι σημαντική. . θα αισθανθείτε ότι τα προβλήματα, οι δυσκολίες, και τα ημερήσια γεγονότα είναι δύσκολα και επαχθή, αλλά με όταν έχεις μια αίσθηση της εσωτερικής ελευθερίας, , δεν αισθάνεσαι άμεση σύνδεση με αυτά, και ως εκ τούτου, παρά την παρουσία τους, αισθάνεσαι ελεύθερος. Ετσι δεν τα θεωρούμε ως προβλήματα ή ένα φορτίο που έχουμε να μεταφέρουμε μαζί μας. Το γεγονός αυτό καθιστά τα προβλήματα ασήμαντα, και πιο εύκολο να τα αντιμετωπίσουμε.

Κάποιος, ο οποίος έχει συμπληρώσει αυτή την αίσθηση της εσωτερικής ελευθερίας, δεν σκέφτεταιι και δεν αναλύει αυτή την κατάσταση. Γίνεται μια φυσική κατάσταση, ακριβώς όπως η αναπνοή. Μπορούμε να ζήσουμε , με αυτή και μέσα σε αυτή. Είναι σαν τίποτα να μας συνδέει με τίποτα. Είμαστε ελεύθεροι από τους προγραμματισμούς του παρελθόντος, από ό, τι σκέφτονται οι άνθρωποι για εμας, καθώς και από κάθε περιορισμό σε σκέψεις και ιδέες.

Με την αίσθηση της εσωτερικής ελευθερίας, που δεν είναι πλέον συνδεδεμένη με οποιοδήποτε τρόπο σκέψης, την παράδοση, τη θρησκεία ή την εθνικότητα. το μυαλό μας είναι ελεύθερο να σκέφτεται, ή να μείνει ήσυχο, αλλά με πλήρη επίγνωση.

Υπάρχει μια βαθιά αίσθηση του να είσαι ζωντανός και να γνωρίζεις που πηγαίνεις μαζί με την αίσθηση της εσωτερικής ελευθερίας. Υπάρχει επίσης μια αίσθηση της εσωτερικής γαλήνης. Το μυαλό δεν είναι υποχρεωμένο να σκέφτεται όλη την ώρα και να τρέχει από τη μία σκέψη στην άλλη.

Αυτή η κατάσταση είναι συνώνυμη με την εσωτερική ειρήνη, την ευτυχία και την πνευματική αφύπνιση.

Η εσωτερική ελευθερία και η εσωτερική γαλήνη μας επιτρέπουν να νιώσουμε την μοναδικότητα μας μεσα στο σύμπαν, πολύ πέρα ​​από τα όρια της ατομικότητας και το σώμα σας. Αφαιρεί τα συναισθήματα του περιορισμού, αδυναμία και φόβο.

© 2017 Πανελλήνιος Σύλλογος Ρέικι

Επιλογές Χρήστη

Πιέστε ≡ για να εμφανιστεί το μενού.