Πώς να διαλέξεις Εναλλακτική Θεραπεία


Πώς να διαλέξεις Εναλλακτική Θεραπεία;

Κείμενο: ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΥ ΑΘΗΝΑ - Κέντρο Ρέικι & Διαλογισμού ESSEbridge

 

Για τους σκοπούς του κειμένου αυτού ορίζουμε ως «Εναλλακτική Θεραπεία» οποιαδήποτε μορφή πρακτικής διαφορετικής από ό,τι επίσημα προτείνει η συμβατική/κλασική ιατρική, με σκοπό την υποστήριξη του ανθρώπου.  –

 

Βοτανοθεραπεία, Βελονισμός, Ρέικι, Γιόγκα, Διαλογισμός, Κρυσταλλοθεραπεία, Υπνοθεραπεία, Αγιουρβέντα, NLP, Βιοσυντονισμός, Ιριδολογία… Πλήθος διαφορετικών μορφών άσκησης, τέχνης, τεχνικών μασάζ, ακόμα και πολεμικών τεχνών εντάσσονται στις «Εναλλακτικές Θεραπείες»…

 

Η λίστα είναι τεράστια και εσύ δεν ξέρεις ποια να διαλέξεις και…  έχεις δίκιο!

 

Οι περισσότερες εναλλακτικές θεραπείες υπόσχονται ότι ευεργετούν και εξισσοροπούν τον άνθρωπο σε όλα τα επίπεδα (ολιστικά/ σώμα, νους, πνεύμα), προσφέροντας τελικά μια ποιοτική και πλήρη ζωή. Επίσης, ότι σε περιπτώσεις παθήσεων είναι σε θέση να υποστηρίξουν το άτομο στη θεραπεία της ίδιας της αιτίας της πάθησης του (και όχι απλά του συμπτώματος που ευαισθητοποίησε το άτομο).

 

Ακολουθούν πέντε κατευθυντήριες γραμμές, ώστε να μη χάσεις το δρόμο της αναζήτησής σου και να αποκτήσεις με ασφάλεια την υπέροχη εμπειρία που μπορούν να σου προσφέρουν οι εναλλακτικές θεραπείες.

 

Ο δρόμος προς τις Εναλλακτικές Θεραπείες μπορεί να είναι ένας δρόμος προς την αυτογνωσία.

 

Ειλικρινά, τι είναι αυτό που επιθυμείς να λάβεις από τις ενεργειακές θεραπείες; Υποστήριξη σε κάποιο θέμα υγείας;  Ψυχολογική/ συναισθηματική υποστήριξη σε κάτι;  Αυτογνωσία;  Μία εμπειρία;  Μία γνώση;

Να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση, αρκεί να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.

 

Ο δρόμος προς τις Εναλλακτικές Θεραπείες μπορεί να είναι ένας δρόμος προς το να μάθουμε να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας.

 

Εάν υπάρχει κάποια μορφή θεραπείας που νιώθεις ευχάριστα στην ιδέα να μάθεις για αυτήν περισσότερα, ξεκίνα από αυτήν. Ακόμα κι αν δεν είσαι σε θέση να εξηγήσεις το γιατί, ξεκίνα από αυτήν.

Εναλλακτικά, κάνε μια μικρή έρευνα (διαδικτυακά, στον κοινωνικό σου περίγυρο, σε κάποιο εργαλείο αναζήτησης επαγγελματιών) και βρες κάτι που σου φαίνεται ενδιαφέρον, σου κάνει το «κλικ».

Το ένστικτο συνήθως δεν παρέχει εξηγήσεις, αλλά είναι αποτελεσματικό…

 

Ο δρόμος προς τις Εναλλακτικές Θεραπείες μπορεί να είναι ένας δρόμος προς το να μάθουμε να ακολουθούμε το δρόμο της απλότητας.

 

Ό,τι κι αν επέλεξες δεν αποτελεί υπόσχεση ζωής. Έχεις δικαίωμα να αλλάξεις γνώμη εάν νιώσεις έτσι.  Μην αγχώνεσαι!

Αφού έχεις βρει τη μορφή εναλλακτικής θεραπείας που σε ενδιαφέρει, ψάξε αν υπάρχει κοντά στα μέρη που κινείσαι. Αυτό θα σου δώσει σίγουρα ένα επιπλέον κίνητρο να μην διακόψεις την αναζήτησή σου χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Για να κλείσεις ραντεβού γνωριμίας, επικοινώνησε όπως σου βγαίνει καλύτερα, γραπτά ή προφορικά μέσα στο ίδιο πλαίσιο που θα επικοινωνούσες με οποιονδήποτε επαγγελματία.

 

Ο δρόμος προς τις Εναλλακτικές Θεραπείες μπορεί να είναι ένας δρόμος προς το να μάθουμε να υποστηρίζουμε τον εαυτό μας και να αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας.

 

Οι Εναλλακτικές Θεραπείες δεν αντικαθιστούν την κλασική ιατρική, όμως συχνά προκύπτει ότι τη συμπληρώνουν (alternative/complementary therapies). Εάν ακολουθείς ήδη κάποια φαρμακευτική αγωγή, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος παρενέργειων στη θεραπεία αυτή σε περίπτωση μίξης ουσιών ρωτώντας τον γιατρό σου. Εναλλακτικά, μπορείς να ξεκινήσεις δοκιμάζοντας μία καθαρά ενεργειακή θεραπεία (χωρίς λήψη ουσιών οποιασδήποτε μορφής).

Χρήσιμο είναι να ψάξεις αν ο θεραπευτής έχει δηλώσει τη δραστηριότητά του στο ευρύ κοινό. Εάν κάποιος κρύβεται μπορεί να μην είναι πραγματικός θεραπευτής, αλλά κάποιος επιτήδιος (χωρίς να είναι απαραίτητο).  Έχεις δικαίωμα να ρωτήσεις για τις πιστοποιήσεις του θεραπευτή σου, να ζητήσεις να τις δεις και να μάθεις αν υπάγεται σε κάποιο σύλλογο επαγγελματιών θεραπευτών.

Εάν νιώθεις την ανάγκη να φύγεις από το χώρο… ακολούθησε αυτό που νιώθεις! Σίγουρα έχεις δικαίωμα σε μία συνάντηση γνωριμίας με οποιονδήποτε επαγγελματία, να αποχωρήσεις ευγενικά και να αξιολογήσεις εκ των υστέρων αν θα προχωρήσεις σε οποιαδήποτε συνεργασία μαζί του.

Μην βάλεις σαν προτεραιότητα το οικονομικό στοιχείο στην αναζήτησή σου. Το φθηνό συχνά κρύβει κάτι, το ακριβό δεν είναι απαραίτητα καλύτερο.

 

 Ο δρόμος προς τις Εναλλακτικές Θεραπείες μπορεί να είναι ένας δρόμος για να ανοίξουμε προς τη ζωή και τις εμπειρίες που μας προσφέρει, να κινούμαστε και να ρισκάρουμε.

 

Εφόσον έχεις συναντήσει τον θεραπευτή, έχεις μιλήσει μαζί του για οτιδήποτε σε απασχολεί σχετικά και νιώθεις εντάξει με το χώρο του, τη συγκεκριμένη μορφή θεραπείας και την αίσθηση που σου δίνει ο θεραπευτής, δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να δοκιμάσει μία θεραπεία. Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να δοκιμάσει κάτι νέο!

Η αποτυχία συχνά κρύβεται στο μονοπάτι της επιτυχίας, αλλά χωρίς την πιθανότητα μίας αποτυχημένης προσπάθειας δεν μπορεί να έρθει κάτι νέο ή κάτι καλύτερο. Σε όλες τις περιπτώσεις, 4 συνεδρίες συνήθως είναι αρκετές για να αποφασίσεις αν έχει νόημα να συνεχίσεις, ενώ μπορεί να έχεις ήδη λάβει το πολυπόθητο αποτέλεσμα ανάλογα με το ζητούμενο φυσικά…

Μπορείς πάντα να ξεκινήσεις από την αρχή το ψάξιμό σου είτε για άλλον θεραπευτή είτε για άλλη μορφή θεραπείας.

 

Μα πάνω από όλα, μη ξεχάσεις να απολαύσεις την αναζήτηση. Το κάνεις για εσένα! Για κανέναν άλλον. Είναι ένα δώρο προς τον εαυτό σου!

 

 

Η Αθηνά Κοντοσώρου είναι ιδρύτρια του Κέντρου Ρέικι & Διαλογισμού “ESSEbridge”και πιστοποιημένη Δασκάλα Ρέικι (Master Teacher) από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ρέικι και το Διεθνή Οργανισμό Αγγελικού Ρέικι. Για πάνω από 14 χρόνια εργάστηκε σε πολυεθνικές επιχειρήσεις ως υψηλόβαθμο στέλεχος στον τομέα της συμβουλευτικής επιχειρήσεων. Η συνεχής αναζήτηση για την Αλήθεια και την Αρμονία την οδήγησε στο Ρέικι και το Διαλογισμό.

 

Φεβρουάριος 9, 2018 FASHION WELLNESS

http://www.fashionwellness.gr/%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bb%ce%ad%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%af/

 

© 2017 Πανελλήνιος Σύλλογος Ρέικι

Επιλογές Χρήστη

Πιέστε ≡ για να εμφανιστεί το μενού.