7535aa67ace9509af7070ec9da50ce1dτης Sabrina Reber

http://howtoraiseyourvibration.blogspot.gr

Επιλογή, μετάφραση και επιμέλεια:
Αντα Καραβάνη, Κατερίνα Δεκαβάλα, Νάνσυ Μακρή

Η υπερνίκηση και ενσωμάτωση του αρνητικού εγώ είναι να κεντρικό θέμα του πνευματικού δρόμου. Το εγώ είναι αυτό που δημιουργεί το φόβο. Το εγώ δημιουργεί ένα φίλτρο, το οποίο διαστρεβλώνει τον τρόπο που το μυαλό αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Κυριολεκτικά δημιουργεί πνευματική τύφλωση ή ένα πέπλο αμνησίας κρατώντας μας μακριά από την ανώτερη σοφία και αλήθεια. Το κακό είναι το «πέπλο» που μας μπλοκάρει από την σύνδεση μας με το Θεϊκό μας εαυτό.

Του Καταμπελίση Διονύση

Να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να απλοποιήσουμε και να κατανοήσουμε πως λειτουργεί αυτός ο νόμος και όσο γίνεται να τον κάνουμε κτήμα μας για να ευημερούμε και να έχουμε καλή υγεία πνευματική, ψυχική και σωματική και κατ επέκταση δημιουργικές και παραγωγικές σχέσεις στον κοινωνικό και εργασιακό μας χώρο.

Να ξεκινήσουμε ότι με το που γεννιέται ένα ανθρώπινο ον έρχεται να πάρει την εξέλιξή του κατά τη διάρκεια της ζωής του σ αυτό τον πλανήτη γη.

Έχει ένα ρολόι δίπλα του να του υπενθυμίζει συνέχεια το χρόνο ώστε αν χρειάζεται να αυξάνει η να ελαττώνει ταχύτητα για να επιτυγχάνει τους στόχους του και μια ζυγαριά μέσα του αόρατη θέλουμε να λέμε, αλλά πολύ βασική που άλλοτε ισορροπεί άλλοτε γέρνει στη μια πλευρά άλλοτε στην άλλη, είναι συνέχεια σε κίνηση και την ξέρει πολύ καλά ο διευθύνον νους μας ο ανώτερος εαυτός μας, αλλιώς είναι το καμπανάκι της συνείδησης μας.

24789VqT7LBZCτης Sabrina Reber

http://howtoraiseyourvibration.blogspot.gr

Επιλογή, μετάφραση και επιμέλεια:
Νάνσυ Μακρή, Αντα Καραβάνη, Κατερίνα Δεκαβάλα

Η σκιά μας είναι όλα αυτά που σκεφτόμαστε ότι δεν είμαστε.

Είναι η συσσώρευση όλου του αποθηκευμένου σκοταδιού που αρνούμαστε να δούμε και να αποδεχτούμε. Είναι όλα όσα απορρίπτουμε και μισούμε μέσα στον εαυτό μας, όπως ο ίδιος μας ο θυμός, η ζήλια, η ντροπή, τα ψέματα, η άγνοια, η ανυπομονησία, η πικρία και η αντίδραση.

της Άννας Παπαδάτου

Φωτισθείτε στα σώματά σας…. Ανακαλύψτε,ενσωματώστε και εκφράστε το Εγώ Είμαι….

Όλα οδηγούν στην αύξηση της συνειδητότητας….. Όλα ωθούν το ανέβασμα στο σπιράλ της φώτισης….Είναι οι φράσεις που ακούγονται καθημερινά σε διαφορετικές στιγμές της ζωής μας… Έχουμε σήμερα το κάλεσμα να λάβουμε και να προσέξουμε τα μηνύματα που μας δίνει η καθημερινή μας εμπειρία και να τα μεταφέρουμε ξεκάθαρα στο εδώ και τώρα. Στην ουσία καθημερινά γειώνουμε την πράξη της νέας αντίληψης… ενώ ταυτόχρονα δοκιμαζόμαστε στην κατανόηση και στην αποτελεσματικότητα των πράξεών μας.Πολλές φορές διαπιστώνουμε ένα κενό μικρό ή μεγάλο στην σύνδεση κατανόησης και αλλαγής.

Ακουγόμαστε να αναλύουμε και να εμβαθύνουμε στα μοτίβα λειτουργίας μας χανόμαστε όμως σε μη αποτελεσματικό ρυθμό υλοποίησης των αντιστοίχων αλλαγών.

aristeroxeiresτης Χριστίνας Αλεξανδροπούλου


Λόγω του ότι η ίδια είμαι αμφίχειρας ίσως πάντα αναρωτιόμουν γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι γράφουν με το δεξί ενώ κάποιοι άλλοι, πολλοί λίγοι γράφουν με το αριστερό, κι εγώ μπορώ και με τα δύο. Με τα χρόνια παρατήρησα ότι οι αριστερόχειρες πληθαίνουν ενώ κάποιοι παρότι μπορούσαν να γράψουν και με τα δύο είχαν επιλέξει ή τους είχε επιβληθεί (όπως κι εμένα) να γράφουν κυρίως με το δεξί. Βρήκα λοιπόν μια καθηγήτρια στο ΤΕΙ μου που είναι παράλληλα και σύμβουλος ψυχικής υγείας (στη ζωή της), την κα Τζαμαλούκα Γεωργία. Μια μέρα συζητήσαμε για το θέμα με τους αμφίχειρες.

20150416 194559(από το 4ο κεφάλαιο του βιβλίου του StanislavGrof, το 2000, εκδόσεις Αρχέτυπο. Τα σχόλια στις παρενθέσεις είναι της Χριστίνας Αλεξανδροπούλου)

Μια από τις σημαντικότερες συνέπειες της έρευνας των ολοτροπικών (από τις ελληνικές λέξεις όλος και τρέπειν, δηλαδή τρεπόμενες/κινούμενες προς την ολότητα) καταστάσεων είναι η συνειδητοποίηση ότι πολλές από τις συνθήκες που σήμερα ονομάζουμε ψυχωτικές και τις αντιμετωπίζουμε αδιακρίτως με κατασταλτική φαρμακευτική αγωγή, είναι στην πραγματικότητα δύσκολα στάδια μιας ριζικής μεταμόρφωσης της προσωπικότητας και μιας πνευματικής διάνοιξης. Αν κατανοηθούν και στηριχτούν σωστά αυτές οι ψυχοπνευματικές κρίσεις μπορούν να οδηγήσουν σε συγκινησιακή και ψυχοπνευματική θεραπεία, αξιοσημείωτες ψυχικές αλλαγές και συνειδησιακή εξέλιξη (Grof & Grof 1989, 1990).

rene magritte 188372 mτου Δημήτρη Χωματά

Οι σκέψεις μας και οι προθέσεις μας δημιουργούν την πραγματικότητα μας

Πως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το Ρέικι ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας με τρόπο τέτοιο που να είναι ξεκάθαρο μέσα μας το πώς θέλουμε να είναι και να ζούμε την ζωή μας?
Αυτό είναι ένα θέμα που έχει γίνει πολλή συζήτηση και που σίγουρα θα εξακολουθήσει να συζητιέται συνεχώς.
Πως μπορούμε λοιπόν να το κάνουμε?

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους συντονισμούς Ρέικι για το ανώτερο καλό και να δημιουργήσουμε την πραγματικότητα που αναζητούμε?

desert vs. green walking two paths smaller1 1http://howtoraiseyourvibration.blogspot.gr

Επιλογή, μετάφραση και επιμέλεια:
Αντα Καραβάνη, Κατερίνα Δεκαβάλα, Νάνσυ Μακρή

Βιώνουμε συναισθήματα και δημιουργούμε συγκινήσεις. Τα συναισθήματα είναι παθητικά, οι συγκινήσεις είναι αντιδραστικές. Οι συγκινήσεις είναι «ενέργεια σε κίνηση».

Τα συναισθήματα δε δημιουργούνται από το μυαλό, είναι ουσιώδεις αισθήσεις μέσα στο σώμα, όπως ο πόνος στην καρδιά από μία πληγωμένη καρδιά ή η ναυτία από τη λύπη ή τη θλίψη. Οι συγκινήσεις είναι συναισθήματα μαζί με σκέψη.

Σελίδα 1 από 6

© 2017 Πανελλήνιος Σύλλογος Ρέικι

Επιλογές Χρήστη

Πιέστε ≡ για να εμφανιστεί το μενού.